1. Introducere-Partile

Acesta reprezinta un contract electronic intre SC KARIBAS SRL-D, cu sediul in Bucuresti, Sector 3, Str. Complexului nr. 10, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/9123/2016, C.U.I. 36276091, Capital social: 200,00 lei, IBAN: RO48INGB0000999906067494, BANCA: ING BANK - Bucuresti numita in continuare Furnizor si persoana fizica sau juridica reprezentata de d-voastra, cu datele declarate in cont, numita in continuare Afiliat. Prin finalizarea procesului de inregistrare, acceptati in intregime termenii si conditiile acestui contract.

2. Definitii si termeni

 • Afiliatul este operatorul (persoana fizica sau juridica) care promoveaza in mediul virtual (Internet) produsele si continutul website-ului CufarulNaturii.ro
 • Furnizorul este persoana juridica, detinator al website-ului www.cufarulnaturii.ro, caruia ii sunt promovate produsele si serviciile de catre Afiliat.
 • Utilizator directionat este vizitatorul care a fost directionat catre website-ul Furnizorului, de catre Afiliat
 • Instrument de promovare este o modalitate de promovare a unor servicii sau produse
 • CufarulNaturii.ro este website-ul Furnizorului, www.cufarulnaturii.ro


3. Obiectul contractului

Obiectul contractului este reprezentat de promovarea website-ului Furnizorului de catre Afiliat prin mijloacele si in conditiile prevazute in prezentul contract

4. Valoarea contractului

Valoarea contractului este reprezentata de comisioanele ce urmeaza a fi achitate Afiliatului de catre Furnizor, conform prezentului contract.

5. Inregistrarea contului de afiliat

La crearea contului, Afiliatul va completa toate campurile obligatorii cu informatii complete si corecte. Furnizorul isi rezerva dreptul de a suspenda contul Afiliatului, fara notificare prealabila si fara obligatia de a justifica aceasta actiune, atunci cand constata ca Afiliatul promoveaza CufarulNaturii.ro pe site-uri care:

 • includ continut violent, pornografic, care aduc atingere imaginii Furnizorului sau care pot incalca ordinea si linistea publica;
 • fac discriminari bazate pe sex, religie, nationalitate, orientare sexuala, varsta, handicapuri etc.;
 • sunt contrare intereselor Furnizorului sau clientilor acestuia;
 • incalca prevederile legale in vigoare ale statului roman;
 • nu sunt functionale sau sunt in etapa de creare;
 • sunt concurentii directi ai Furnizorului;
 • au calitate indoielnica, fara continut sau continut copiat, site-uri cu continut creat doar pentru reclame, site-uri cu continut ilegal;
 • preiau automat informatii de pe site-ul Furnizorului sau alte site-uri, fara acordul acestora;
 • folosesc brand-ul Furnizorului fara acordul scris al acestuia in titlul, denumirea sau URL-ul siteului;
 • folosesc tehnici de optimizare web cu marci inregistrate ale Furnizorului, derivate ale acestora sau folosind prefixe/sufixe;


6. Instrumente de promovare

Afiliatul va folosi instrumentele de promovare puse la dispozitie pe pagina contului sau de afiliat:

 • postare pe Facebook;
 • transmitere email-uri;
 • bannere sau link-uri care pot fi postate fie pe site-ul sau blogul afiliatului, fie pe alte site-uri cum ar fi anunturi gratuite, forumuri sau liste de discutii.

Folosindu-se de instrumentele puse la dispozitie, Afiliatul va directiona vizitatori catre site-ul CufarulNaturii.ro.

Odata directionat pe CufarulNaturii.ro,  in browser-ul vizitatorului va fi plasat si retinut pentru 30 de zile un “cookie”, care va contine informatii referitoare la directionarea respectiva. In cazul in care, in termenul de valabilitate de 30 de zile, vizitatorul isi creaza un cont si/sau finalizeaza o comanda pe site-ul CufarulNaturii.ro:

 • Afiliatul (Primul Afiliat) va primi 2% bonus din valoarea cumparaturilor facute de vizitator;
 • Vizitatorul devine Referat de Nivelul 1 pentru Primul Afiliat, care l-a directionat catre CufarulNaturii.ro;
 • Pentru fiecare achizitie ulterioara facuta de acest Referat de Nivelul 1, Primul Afiliat va primi 2% bonus din valoarea cumparaturilor;
 • Vizitatorul devine, la randul lui, Afiliat la programul de afiliere CufarulNaturii.ro.

Vizitatorul, in calitate de Afiliat si Referat de Nivelul 1, poate directiona la randul sau alti vizitatori, care vor deveni Referati de Nivelul 1 (pentru el) si Referati de Nivelul 2 (pentru Primul Afiliat). Pentru fiecare achizitie facuta de acestia, Referatul de Nivelul 1 va primi 2% bonus, iar Primul Afiliat (Referatul de Nivelul 2) va primi 1% bonus.

7. Beneficiile afiliatului

7.1. Bonusuri

Bonusurile reprezinta procentul din vanzarile de produse pe care Afiliatul le genereaza cu ajutorul instrumentelor de promovare puse la dispozitie de CufarulNaturii.ro.

In vederea calcularii bonusurilor, se va tine cont de toate comenzile plasate pe site de catre Referati de Nivelul 1 si 2.

Bonusul se va calcula doar pentru comenzile facturate, achitate. Bonusurile aferente produselor eliminate din comanda, sunt anulate. Facturile care au fost ulterior stornate, vor determina o scadere de bonus din contul afiliatului cu valoarea bonusului acordat la facturarea comenzii respective.

Bonusul calculat se aplica la valoarea cumparaturilor, inclusiv reducerile, fara a lua in calcul TVA, taxele de transport sau alte taxe. Toate bonusurile vor fi calculate si inregistrate in contul Afiliatului.

Folosindu-se de instrumentele de promovare puse la dispozitie, Afiliatul va directiona vizitatori catre website-ul Furnizorului.

Odata directionat, in browser-ul vizitatorului va fi plasat si retinut pentru 30 de zile un “cookie”, care va contine informatiile de identificare ca Utilizator directionat. In cazul in care, in termenul de valabilitate de 30 de zile, Utilizatorul directionat isi creaza un cont si/sau finalizeaza o comanda pe site-ul CufarulNaturii.ro:

 • Afiliatul (numit spre exemplicare Primul Afiliat) va primi 2% din valoarea cumparaturilor facute de Utilizatorul directionat;
 • Utilizatorul directionat devine Referat de Nivelul 1 pentru Primul Afiliat, care l-a directionat catre CufarulNaturii.ro;
 • Pentru fiecare achizitie ulterioara facuta de acest Referat de Nivelul 1, Primul Afiliat va primi 2% bonus din valoarea cumparaturilor;
 • Referatul de Nivelul 1 devine, la randul lui, Afiliat la programul de afiliere CufarulNaturii.ro;


Utilizatorul directionat, in calitate de Afiliat si Referat de Nivelul 1, poate directiona la randul sau alti vizitatori, care pot deveni Referati de Nivelul 1 (pentru el) si Referati de Nivelul 2 (pentru Primul Afiliat). Pentru fiecare achizitie facuta de acestia, Referatul de Nivelul 1 va primi 2%, iar Primul Afiliat va primi 1%.

O persoana directionata de Afiliat pe site-ul CufarulNaturii.ro este considerata Referat doar daca si-a creat un cont nou pe CufarulNaturii.ro in termen de 30 de zile de la momentul directionarii si atata timp cat isi mentine contul activ.

In cazul in care:

 • o persoana este directionata de Afiliatul X, dar nu isi creaza un cont nou
 • in mai putin de 30 de zile, aceeasi persoana este directionata de Afiliatul Y, dar isi creaza un cont

atunci, la final, persoana respectiva va fi considerata Referat pentru Afiliatul X.

In cazul in care:

 • persoana este directionata de Afiliatul X si isi creaza un cont nou in mai putin de 30 de zile
 • persoana respectiva devine Referat pentru Afiliatul X
 • dupa o perioada de timp, persoana respectiva renunta la contul sau
 • dupa o perioada de timp aceeasi persoana este directionata de Afiliatul Y si isi creaza un cont si de aceasta data

atunci, la final, persoana respectiva va fi considerata Referat pentru Afiliatul Y.

7.2. Bonusuri suplimentare

Pe parcursul desfasurarii contractului, Furnizorul poate sa acorde bonusuri in functie de performanta sau vechime in program a contului Afiliatului. Valoarea acestora este determinata de Furnizor, pentru fiecare Afiliat in parte.

7.3. Rapoarte si statistici

Afiliatii au acces instant la statistici si rapoarte privind bonusurile obtinute, valoarea bonusurilor fiind afisata in contul Afiliatului imediat ce comanda efectuata de un Referat este certa (comanda a fost facturata, livrata, platita si nu exista retururi de produse).

7.3. Utilizarea bonusurilor

Atunci cand doresc utilizarea bonusurilor acumulate in contul lor, Afiliatii pot decide:

 • Transformarea bonusurilor disponibile intr-un Cupon de Reducere la plata cumparaturilor efectuate pe site-ul CufarulNaturii.ro. Afiliatul va insera codul Cuponului de Reducere in pagina de finalizare a cumparaturilor si va beneficia instant de reducerea valorii cumparaturilor cu valoarea Cuponului de Reducere. Daca valoarea cumparaturilor este mai mica decat valoarea Cuponului de Reducere, restul sumei ramane in contul Afiliatului. Daca valoarea cumparaturilor are valoare mai mare decat valoarea Cuponului de Reducere, va trebui achitata diferenta. Aceasta modalitate de utilizare a bonusurilor nu implica impozitare.

 • Plata bonusurilor disponibile prin transfer bancar, reprezentand Comision de Promovare. Solicitarea platii se poate face doar in cazul in care valoarea depaseste 100 RON. Aceasta modalitate de utilizare implica, dupa caz, impozitare.

8. Plata Comisionului de Promovare prin transfer bancar

In urma solicitarii de plata, transmisa pana la data de 15 ale lunii, Afiliaţii programului vor primi plata cuvenita in termen de 15 zile, cu conditia ca valoarea castigata (venitul brut) sa fie de minim 100,00 RON.

La prima solicitare de plata prin tranfer bancar a bonusului acumulat, CufarulNaturii.ro va trimite catre Afiliat contractul de comision in baza caruia se vor face toate platile ulterioare. Afiliatul va returna un exemplar semnat, impreuna cu diverse copii de documente anexate, pentru ca platile sa fie facute in conditii legale. De exemplu, in cazul persoanelor fizice, acestea vor trimite, odata cu exemplarul contractului semnat, o copie dupa cartea de identitate si o declaratie privind modul de aplicare a taxelor si impozitelor, pentru ca inregistrarea din punct de vedere fiscal sa se poata face in conditii legale.

8.1 In cazul persoanelor juridice

Plata va fi efectuata prin transfer bancar, dupa ce, in prealabil, a fost semnat contractul de comision, intre Furnizor si societatea Afiliatului.

Pe baza contractului, societatea Afiliatului va emite factura fiscala pentru veniturile obtinute, la care va adauga TVA, in cazul in care societatea este platitoare de TVA, mentionand pe factura codul cuponului de afiliere, numarul si data contractului.

Termenul de plata este de 15 zile de la data acceptarii facturii, cu conditia ca valoarea castigata (venitul brut) sa fie de minim 100,00 RON.

In cazul persoanelor fizice autorizate (PFA, AF, II) se aplica procedura ca si pentru persoanele juridice.

8.2 In cazul persoanelor fizice

Plata va fi efectuata prin transfer bancar, dupa ce, in prealabil, a fost semnat contractul de comision, intre Furnizor si Afiliat, in calitate de persoana fizica.

In urma solicitarii de plata, transmisa pana la data de 15 ale lunii, Afiliaţii programului vor primi plata cuvenita in termen de 15 zile, cu conditia ca valoarea castigata (venitul brut) sa fie de minim 100,00 RON.

Pe baza contractului, Furnizorul va efectua plata in contul Afiliatului, valoarea comisionului acordat fiind impozitata, conform legislatiei in vigoare. Furnizorul are obligatia declararii, calcularii, retinerii si platii impozitului si contributiilor individuale de asigurari sociale.

9. Drepturile si Obligatiile Afiliatului

9.1 Drepturile Afiliatului sunt:

 • sa gestioneze instrumentele de promovare conform instructiunilor Furnizorului, fara a-l instiinta pe acesta;
 • sa solicite si sa primeasca comisioanele cuvenite conform acestui contract.


9.2 Obligatiile Afiliatului sunt:

 • sa utilizeze cu buna credinta website-ul Furnizorului si materialele de promovare puse la dispozitie de acesta, fara sa le altereze in vreun fel;
 • sa nu aduca atingere imaginii si/sau intereselor Furnizorului prin orice activitati pe care le intreprinde sau forme de comunicare pe care le practica;
 • sa promoveze produsele Furnizorului pe site-uri care nu ii apartin doar cu acordul si in conformitate cu termenii si conditiile acestora;
 • sa completeze declaratia fiscala pe proprie raspundere pentru persoane fizice, inainte de a primi prima plata prin transfer bancar.


9.3 Afiliatului ii este interzis :

 • sa citeasca, sa intercepteze, sa inregistreze, sa redirecteze, sa interpreteze orice material ce este adresat Furnizorului;
 • sa modifice operatia vreunui buton, link sau a altui element interactiv al site-ului CufarulNaturii.ro;
 • sa faca comenzi sau sa completeze formulare, sau sa faca alte tipuri de actiuni pe site-ul CufarulNaturii.ro, in numele unei terte parti, sau sa autorizeze, asiste sau incurajeze alta persoana sau entitate sa faca acest lucru;
 • sa cauzeze in vreun fel confuzie clientilor site-ului CufarulNaturii.ro in ceea ce priveste relatia dintre Afiliat si Furnizor;
 • sa incerce sa intercepteze sau redirecteze traficul unui alt site care participa la programul CufarulNaturii.ro;
 • sa inregistreze vreun cuvant cheie, termen de cautare sau alt identificator care sa contina vreo marca inregistrata site-ului CufarulNaturii.ro (CufarulN, Cufarul Naturii etc.) sau alta variatie a acestora (Cufarul Naturii Romania, Produse Naturiste Cufar etc.) pentru folosirea in motoarele de cautare, portaluri sau alte servicii de cautare;
 • sa ofere direct sau indirect altei persoane sau entitate beneficii pentru folosirea instrumentelor de promovare de pe site-urile Afiliatului (plata unei sume de bani, garantia oferirii unui discount pe site-ul CufarulNaturii.ro);
 • sa promoveze oferte, reclame, promotii cu informatii false sau expirate;
 • sa promoveze produsele Furnizorului prin orice metode care pot crea confuzie asupra ofertei reale a Furnizorului. Ex: anunturi de vanzare a produselor cu alte preturi, alte beneficii sau orice alte conditii comerciale;
 • sa promoveze linkuri de afiliat in anunturi de vanzare a unor produse proprietate personala, identice sau similare celor din oferta Furnizorului;
 • sa foloseasca scripturi sau coduri in scopul fortarii vizitatorilor de a urma un anumit link sau a urma o anumita operatiune;
 • sa foloseasca pentru promovare siteuri de calitate indoielnica, fara continut sau continut copiat, siteuri cu continut creeat doar pentru reclame, siteuri cu continut ilegal;
 • sa utilizeze programe de promovare PPC, targhetand pe marci CufarulNaturii.ro, derivate ale acestora sau folosind prefixe/sufixe ( Cufarul Naturii, oferte Cufarul, CufarulNaturii.ro, etc );
 • sa foloseasca tehnici de ascundere a referral-ului pentru vizitele trimise catre CufarulNaturii.ro;
 • sa foloseasca servicii de email marketing decat in limitele legale si doar catre listele proprii de abonati.


In situatia in care Afiliatul incalca prevederile art. 9.2 si/sau 9.3. contractul inceteaza automat urmand ca Afiliatul sa fie obligat la plata de daune interese.

10. Drepturile si Obligatiile Furnizorului

10.1 Drepturile Furnizorului:

 • Furnizorul isi rezerva dreptul de a suspenda contul Afiliatului fara notificare prealabila si fara nici o justificare, daca acesta incalca prevederile prezentului contract;
 • utilizatorii care vor cumpara produse prin intermediul Programului de Afiliere CufarulNaturii.ro vor deveni automat clienti CufarulNaturii.ro. Astfel si acestora li se vor aplica toate regulile, politicile si procedurile cu privire la comenzi, service si vanzari de produse impuse de Furnizor.
 • Furnizorul poate modifica valoarea unui comision generat de Afiliat, functie de rezultatul final al comenzii: livrare partiala, inlocuirea unui produs cu pret superior, etc.


10.2 Obligatiile Furnizorului sunt:

 • sa plateasca comisionul Afiliatului, atunci cand sunt indeplinite toate conditiile privind pragul minim si modalitatea de plata a comisionului;
 • sa nu intervina asupra organizarii website-ului Afiliatului sau a modului in care acesta realizeaza promovarea produselor si continutului CufarulNaturii.ro.


11. Notificarile intre parti

In acceptiunea partilor contractante, orice notificare adresata de una dintre acestea celeilalte este valabil indeplinita daca va fi transmisa la adresa/sediul prevazut in partea introductiva a prezentului contract.

In cazul in care notificarea se face pe cale postala, ea va fi transmisa prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire (AR) si se considera primita de destinatar la data mentionata de oficiul postal primitor pe aceasta confirmare.

Daca notificarea se trimite prin posta electronic (e-mail), ea se considera primita in prima zi lucratoare dupa cea in care a fost expediata.

Notificarile verbale nu se iau in considerare de nici una dintre parti daca nu sunt confirmate prin intermediul uneia dintre modalitatile prevazute la alineatele precedente.

12. Incetarea contractului

Prezentul contract inceteaza in urmatoarele conditii :

 • prin denuntare unilaterala din partea oricarei parti contractante cu un preaviz de 15 zile calendaristice;
 • in caz de faliment sau reorganizare judiciara a oricareia dintre parti;
 • de drept, fara a mai fi necesara notificarea prealabila, indeplinirea oricarei alte formalitati sau interventia vreunei instante de judecata (pact comisoriu de grad IV) in situatia in care Afiliatul nu-si respecta in totalitate obligatiile asumate in baza prezentului contract;


13. Forta Majora

Forta majora asa cum este definita in prezentul articol sau de doctrina juridica exonereaza de raspundere partea care o invoca in conditiile legii, pe baza notificarii in scris in termen de 48 de ore de la producerea evenimentului considerat forta majora, daca cazul de forta majora este certificat ulterior in scris de Camera de Comert si Indrustrie Romana in cel mult 3 zile de la producerea acestuia.

In baza certificatului eliberat de Camera de Comert si Industrie A Romaniei, partile vor conveni asupra actiunilor necesare pentru inlaturarea sau limitarea efectelor acesteia.

Reprezinta caz de forta majora orice eveniment ori cauza exterioara, independenta de vointa partilor, neimputabila acestora, care nu poate fi in mod absolut prevazuta, controlata sau depasita de catre acestea si care conduce la neindeplinirea sau indeplinirea necorespunzatoare sau la intarzierea din partea oricareia dintre parti de a se achita de oricare dintre obligatiile prevazute in prezentul contract, pe durata cazului de Forta Majora. Partile nu vor fi scutite de indeplinirea obligatiilor asumate odata cu incetarea cazului de Forta Majora.

Constituie Caz de Forta Majora oricare din urmatoarele circumstante : ( civil, interstatal, declarat sau nedeclarat), anarhie, rebeliune,, revolutie, insurectie sau uzurpare de putere, orice greva sau conflict de munca (in afara de greva sau conflictul de munca declansate de personalul partilor), embargou, orice catastrofa naturala (cutremure, inundatii, alte fenomene meteorologice exceptionale) si orice alt eveniment imprevizibil si insurmontabil care impiedica sau intarzie executarea contractului si care poate fi certificate de catre Camera de Comert si Industrie A Romaniei drept caz de forta majora.

In caz de forta majora termenul de indeplinire a obligatiilor asumate de catre partile contractuale va fi prelungit de comun acord cu perioada pe parcursul careia s-au manifestat consecintele acestuia, daca partile nu convin altfel.

14. Modificari

Furnizorul poate modifica orice termen sau conditie in orice moment prin postarea unei notificari pe site-ul programului. Modificarile se pot referi, spre exemplu, la comisioanele percepute de Afiliati, la bonusuri, la modalitatile de plata a comisioanelor, la regulile programului Afiliere. Daca modificarile aparute sunt inacceptabile pentru Afiliat acesta poate opta pentru incetarea colaborarii. Continuarea participarii la program dupa afisarea modificarilor va insemna acceptarea expresa a noilor modificari.

15. Litigii

In cazul in care intre parti apar divergente in legatura cu interpretarea si/sau desfasurarea prezentului Contract, se va incerca rezolvarea acestora pe cale amiabila, iar daca acest lucru nu va fi posibil, acestea se vor rezolva de catre instanta de judecata competenta de pe raza sediului social al Furnizorului.

16. Dispozitii finale

Partile raspund de indeplinirea tuturor obligatiilor asumate prin prezentul contract, potrivit prevederilor acestora si legislatiei in vigoare.

Neachitarea la timp a obligatiilor financiare influenteaza in mod corespunzator termenii de livrare si executie stabiliti.

Prezentul contract este valabil pana la indeplinirea integrala de catre fiecare parte a obligatiilor asumate, cu respectarea tuturor prevederilor din contract.

In cazul in care un termen si/sau o prevedere din prezentul Contract ori o parte din acestea va fi declarata nula sau invalida de o instanta judecatoreasca competenta, atunci numai un asemenea termen, prevedere sau parte din acestea, dupa caz, vor fi astfel considerate si nu vor afecta valabilitatea restului Contractului.

Anexele si Termenii si Conditiile site-ului CufarulNaturii.ro fac parte integranta din acest contract.

Prezentul contract, împreuna cu Anexele, reprezinta vointa partilor si înlatura orice întelegerea scrisa anterioara, precum si orice întelegere orala dintre acestea, anterioara sau ulterioara momentului încheierii prezentului contract.